În cadrul unei ședințe de lucru de la Autoritatea Națională de Integritate, angajații au fost informați referitor la ultimele modificări din legislația națională, acte normative introduse odată cu reorganizarea aparatului central din țară, mai multe Legi și Hotărâri de Guvern.
Stepanida Draguțan, responsabilă pentru resurse umane și documentare din cadrul ANI a vorbit despre prevederile unor articole din diverse legi parțial modificate de curând, inclusiv articole din Codul Muncii ș.a. De menționat că în cadrul informării și a discuțiilor avute, angajații Autorității au constatat că este oportun de a introduce rectificări și în Regulamentul de funcționare al ANI, fiind ținut cont de faptul că rectificările în cadrul legal e oportun, și desigur, este într-o dinamică continuă. S-a accentuat că se cer a fi introduse modificări și în spectrul de acte interne ale ANI la nivel național, deoarece, spre exemplu, un șir de funcții si-au schimbat pozițiile, la concret – secretarii de stat sunt deja la compartimentul - funcționari cu funcție de răspundere și nu de demnitate publică ș.a.
Victor Strătilă, vicepreședinte în exercițiu al ANI a cerut ca responsabilii Autorității să ia în vedere, în cazul când vin cu propuneri concrete la modificările ce urmează a fi introduse în Regulamentul de funcționare al ANI, să utilizeze modificările aprobate de curând în legislația națională, pentru a fi implementate cu succes și în normele interne ale ANI, instituție ce este în proces de reorganizare.
Mai mult, este deja clar că procedura de transfer a diverșilor subiecți ai declarării dintr-un minister în altul este în derulare, odată cu reorganizările instituționale din țară, respectiv, funcționarii sunt obligați să depună declarații de avere și interese personale la demisionare sau la angajarea dintr-o/într-o funcție publică, așa cum era practicat până acum.
În linii mari. Autoritatea Națională de Integritate are menirea de a concorda și a implementa modificările aprobate de Parlament și cele ce au fost stipulate de Guvernul Republicii Moldova, astfel, norma legală, la general, să fie îndeajuns de clară și aplicabilă. Instruirea tematică ce a avut loc la ANI face parte din ceia ce se numește – armonizarea legislației după criteriile și normele europene.
13.11.2017
Serviciul informare și relații cu publicul
- 81 vizualizări